trešdiena, 2012. gada 1. februāris

Vista ar brokoļiem

Vēl viens ēdiens no Āzijas virtuves - vistas gabaliņi un brokoļi, apcepti kopā ar gardu mērci. Un čili! Bez tā šādā aukstumā nekādi neiztikt - čili ēdienam piešķir asumiņu un sasilda.
Sastāvdaļas 2 porcijām:
500 g vistas fileja
neliela brokoļa galviņa, ~ 200 g
4 ķiploka daiviņas
kaltēts drupināts čili
4 ēdamkarotes hoi sin mērces
100 ml vistas buljons
3 ēdamkarotes austermērces
sāls
eļļa cepšanai, vislabāk - sezameļļa
sezamsēkliņas
Pagatavošana: 
Vistas fileju sagriež gabaliņos, sakapā ķiploku, brokoli sadala rozetēs. Vokpannā uzkarsē 1-2 ēdamkarotes eļļu, ieber ķiploku un kaltētu čili. Cep apmaisot ~ pusminūti, pielej pusi vistas buljona un ieber brokoļu rozetes. Maisot cep ~2 minūtes, līdz brokoļi mainījuši krāsu un uzsūkuši buljonu. Tad tos izņem un noliek citā traukā.
Pannā ielej vēl mazliet eļļu un liek cepties vistas gabaliņus, pieber sāli, cep gatavus ~5 minūtes. Pielej pārējo vistas buljonu, austermērci, pievieno hoi sin mērci. Pieliek brokoļus un kopā visu uzkarsē.
Pasniedzot pārkaisa sezamsēkliņas un sagrieztus zaļos lociņus, ēd ar rīsiem. 
Ja vistiņu vēlas kraukšķīgu, to pirms cepšanas viegli apviļā kukurūzas cietē.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...