ceturtdiena, 2012. gada 23. februāris

Tomātu zupa ar tortellini

Mazliet neierasta, bet garšīga zupa. Īpaši patiks steidzīgajiem, jo tās pagatavošana ir ļoti ātra. Tortellini var izvēlēties pēc patikas - ar gaļas, sēņu vai siera pildījumu.
Nepieciešams:
1 sīpols
1 burkāns
1-2 ēdamkarotes augu eļļa
2 ēdamkarotes tomātu mērces
1 litrs dārzeņu buljons
250 g tortellini /man Rimi zaļie tortellini ar spinātiem un rikotu/
400 g konservētu tomātu /sezonas laikā - svaigi tomāti/
pa 100 g saldētu zaļo zirnīšu un kāršu pupiņu
sāls, pipari
Pagatavošana:
Katliņā ielej eļļu un tajā maisot apcep sasmalcinātu sīpolu un ripās sagrieztu burkānu, 5-7 minūtes. Piejauc tomātu mērci un cep vēl pusminūti. Pēc tam pielej buljonu, pievieno tomātus, sāli, piparus un uz lēnas uguns vāra ~10 minūtes. Pievieno tortellini un vāra 4-5 minūtes /vai atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma/. Minūti pirms zupa gatava pievieno zirnīšus un pupiņas, uzvāra un vāra vēl kādu minūti. Pasniedzot zupai var pārkaisīt rīvētu parmezānu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...