otrdiena, 2012. gada 7. februāris

Sēņu zupa ar frikadelēm

Sēņu zupai piemīt īpaša smarža un garša. Un kāpēc gan to neizbaudīt pašā ziemas spelgonī? Mums saldētavā vēl aizķērušās pašu lasītās baravikas, tāpēc zupai izmantoju tās. Bet ne mazāk garšīga zupa izdosies arī ar citām meža sēnēm vai šampinjoniem.
Nepieciešams:
400-500 g sēnes
2 kartupeļi
1 burkāns
1 sīpols
augu eļļa cepšanai
sāls
frikadelēm:
200 g malta cūkgaļa
sauja sālītu pistāciju
2 ķiploka daiviņas
zaļumi /dilles vai pētersīļi/
1 ola
Pagatavošana: 
Pagatavo frikadeles - izloba un sīki sakapā pistācijas, sasmalcina ķiploku un zaļumus, sajauc ar malto gaļu, pievieno olu un kārtīgi samīca. Pēc garšas pieber sāli. No masas veido frikadeles un pannā cep no visām pusēm zeltaini brūnas.
Sagriež sīpolu un sēnes, apcep. Katliņā uzvāra ūdeni, liek tajā apceptos sīpolus ar sēnēm, gabaliņos sagrieztus burkānus, kartupeļus, pieber sāli un vāra 10-15 minūtes līdz dārzeņi mīksti. Tad zupā ieliek frikadeles un vāra vēl ~5 minūtes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...