otrdiena, 2012. gada 14. februāris

Riekstu kūka

Recepte ņemta no portāla Četras sezonas un oriģināli tai dots nosaukums franciski - Gâteau aux noix. Latviski tas būtu riekstu kūka. Gatavošanas procesā veicu mazas izmaiņas, tāpēc minēšu gan oriģinālās sastāvdaļas un to daudzumus, gan manējās. Kūka izdevās ļoti garšīga, noteikti cepšu vēl.
Nepieciešams:
300 g brūnais cukurs /pieliku tikai 200 g un mūsu gaumei tas bija pilnīgi pietiekami/
4 olas
125 g kausēta sviesta
250 g smalki sakapāti valrieksti /aizvietoju ar pekanriekstiem/
50 g milti
1,5 tējkarotes cepamā pulvera
šķipsniņa sāls
Pagatavošana: 
Traukā sajauc olas ar cukuru un sviestu, iesijā miltus, pievieno riekstus, sāli, cepamo pulveri. Kārtīgi sajauc un lej ietaukotā formā /vai formā ieklāj cepamo papīru/. Cep 180C 40-45 minūtes /man kūka bija gatava pēc apmēram 35 minūtēm/. Lai kūka nepārprotami izskatītos pēc riekstu kūkas, kādas 10 minūtes pirms cepšanas beigām uzliku veselas riekstu pusītes un turpināju cept līdz kūka gatava. Kūku atdzesē formā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...