piektdiena, 2012. gada 24. februāris

Pīrādziņi ar gaļu

Šos pīrādziņus var cept ar dažādiem pildījumiem - gan gaļas /maltās gaļas, kūpinājumiem/, gan zivs, gan dārzeņu. 
Man pašai vislabāk gan garšo ar gaļu, bet interesanti ir izmēģināt arī citus pildījumu veidus. 


Nepieciešams:
mīklai:
250 g margarīna

50 g rauga
1 glāze silta piena
3 glāzes miltu
pa 2 tējkarotēm sāls un cukura
1 ola pārsmērēšanai
pildījumam:
600 g maltā gaļa
1 ola
sīpols
3-4 ēdamkarotes piena
sāls, pipari
Pagatavošana:
Raugu sajauc ar cukuru, maisa kamēr raugs izšķīdis. Izsijā miltus, piejauc sāli, ieplucina margarīnu. Maisījuma vidū iespiež bedrīti, ielej siltu pienu un raugu un jauc mīklu. Mīklai jābūt mīkstai, nedaudz lipīgai. Mīklu liek bļodā, pārsedz ar tīru dvieli un atstāj siltumā uz apmēram stundu. 

Kamēr mīkla rūgst, pagatavo pildījumu. Samīca malto gaļu ar olu, pievieno rīvētu sīpolu, pienu, sāli un piparus. Masai jābūt mīkstai, viendabīgai.
Uz darba virsmas izkaisa mazliet miltus un veltnē mīklu, ar karoti /ņēmu tējkaroti ar kaudzi/ ņem gaļas masu, liek uz mīklas, pārloka un ar glāzi izspiež pīrādziņu pusmēness formā. Pīrādziņus kārto uz plātī ieklāta cepampapīra un pārsmērē ar sakultu olu. Cep 180C līdz pīrādziņi zeltaini brūni. 
Maltās gaļas vietā var ņemt diezgan treknu kūpinātu gaļu - to sagriež mazos gabaliņos un tāpat sajauc ar rīvētu sīpolu un pipariem. Sāli un pienu pievienot nav vajadzības.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...