ceturtdiena, 2012. gada 2. februāris

Olīvu anšovu cepumi

Pirms kāda laika manā īpašumā nonāca grāmata ar mulsinošu nosaukumu - "Fat-Free Mediterranean". Ievadā gan paskaidrots, ka grāmatā publicētās receptes vienkārši ir ar mazu kaloriju daudzumu. Tā kā kalorijas īpaši neskaitu, grūti teikt, vai šie cepumi, kas tapuši pēc grāmatas, ir vai nav mazkaloriju. Bet to, ka tie ir neparasti garšīgi, trausli un pikanti, noteikti!
Nepieciešams:
115 g miltu
115 g auksts sviests
115 g Čedaras /vai Gruyere/ siers
50 g anšovu filejas eļļā
50 g melnās olīvas bez kauliņiem
pustējkarote kajēnas pipari
Pagatavošana:
Olīvas un anšovus sīki sagriež vai sablendē, sieru sarīvē. Sajauc kopā visas sastāvdaļas un samīca mīklu. To ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī atdzesēties uz pusstundu. Pēc tam mīklu izveltnē samērā plāni un ar asu nazi sagriež. Liek uz plātī ieklāta cepampapīra un cep 200C 8-10 minūtes. Gatavus var pārkaisīt ar jūras sāli.
No minētā sastāvdaļu daudzuma iznāk apmēram 45 cepumi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...