otrdiena, 2012. gada 28. februāris

Gavēņa laika pupiņu zupa

Protams, ka šādu zupu var ēst ne tikai gavēņa laikā. Aromātiska un bezgala garšīga! Un kas nav mazsvarīgi - gatava nepilnas pusstundas laikā.
Nepieciešams:
1 sīpols
1 paprika
2-3 selerijas kāti
1 kārba konservētu pupiņu
1 kārba konservētas saldās kukurūzas
1 tējkarote kaltēts oregano
sāls, pipari
dārzeņu buljons
olīveļļa
Pagatavošana:
Pannā olīveļļā apcep sasmalcinātu sīpolu un gabaliņos sagrieztu papriku un selerijas kātus, sautē, tad pārkaisa sāli, piparus un oregano. Pupiņas notecina un pievieno dārzeņiem uz pannas, apmaisa un kopā karsē pāris minūtes. Pēc tam visu pārliek katliņā, pārlej ar dārzeņu buljonu, pievieno kukurūzu. Pēc garšas pieber sāli, piparus un uz lēnas uguns vāra ~10 minūtes.
Konservētas kukurūzas vietā var ņemt saldētu - tikai vispirms to jāatkausē. Var arī pupiņas izvārīt pats, iepriekš tās izmērcējot.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...