pirmdiena, 2012. gada 6. februāris

Dārzeņu sacepums ar cūkgaļu

Šis ir universāls sacepums - tajā var variēt dārzeņus pēc gaumes un sezonas. Arī cūkgaļa nav obligāts nosacījums - var ņemt vistas gaļu, maltu liellopa vai svaigas gaļas vietā - kūpinātu. Esmu šo sacepumu gatavojusi arī ar mazākos gabalos sagrieztām iepriekšējā dienā ceptām kotletēm. Tikpat labi sacepumu var pagatavot arī bez gaļas.

Sacepumam nepieciešams:
3 kartupeļi /to vietā var ņemt kāļus/
200 g cūkgaļas /man šoreiz cūkas krūtiņa/
1 sīpols
1/4 ziedkāposta /vai brokoļa vai abi divi/
ķiršu tomātiņi
200 ml saldais krējums /var aizvietot ar pienu vai kafijas krējumu/
3 olas
~ 100 g siera
zaļumi
sāls, pipari
augu eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Kartupeļus ar visu mizu vāra sālsūdenī ~10 minūtes, atdzesē, nomizo un sagriež ripās. Derēs arī iepriekšējā dienā vārīti mizoti kartupeļi. 
Ziedkāpostu sadala rozetēs un vieglā sālsūdenī vāra pāris minūtes. Sīpolu sasmalcina, gaļu sagriež mazos gabaliņos un kopā apcep, pārkaisa sāli, piparus. Sarīvē sieru. Bļodiņā sakuļ olas, pielej saldo krējumu, pieber sāli, piparus, sasmalcinātus zaļumus, apmēram pusi rīvētā siera un visu sajauc. 
Ugunsdrošu traukā kā pirmo kārtu liek kartupeļus /trauka apakšu var iesmērēt ar mazliet eļļas/, virsū gaļu ar sīpoliem un ziedkāpostus. Pārlej ar olu-krējuma-siera maisījumu, virsū saliek sagrieztus tomātiņus un pārkaisa atlikušo sieru. Cep 180C ~30 minūtes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...