trešdiena, 2012. gada 29. februāris

Citronu laima krēms

Vēl šo bezgala gardo saldeni skābo krēmu varētu saukt par pavasara sauli burciņā. Tik maiga un silta...

Nepieciešams:
2 citroni
2 laimi
glāze cukura
60 g sviesta
3 olas
Pagatavošana:
Vispirms kārtīgi nomazgā citronus un laimus, tad norīvē miziņu, mēģinot neskart balto daļu, jo tā piedod rūgtumu. Tad miziņas sajauc ar cukuru.
No citroniem un laimiem izspiež sulu - sanāk nepilna glāze. Izkāš, lej traukā, sajauc ar cukuru un pievieno mazos gabaliņos sagrieztu sviestu. Trauku liek ūdens peldē un maisot izkausē sviestu un cukuru.
Olas sakauļ līdz viendabīgai masai, bet, lai neveidojas putas. Tad sakultās olas lēnā strūkliņā lej klāt sulas cukura maisījumam. Tas nekas, ja veidojas pārslas, gatavu krēmu tāpat izberž caur sietiņu.  
Nepārtraukti maisot, karsē ūdens peldē ~15 minūtes līdz krēms sabiezē. Nedaudz atdzesē un, kā jau minēju, izberž caur sietu.

Tālākais krēma pielietojums pēc izvēles - kopā ar brokastu maizīti, cepumiem vai pankūkām.
Burvīgi!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...