piektdiena, 2012. gada 6. janvāris

Trīs sieru cepumi

Šajos cepumos ir pa gabaliņam cietā siera, puscietā siera un zilā siera. Tāda sava veida sieru izlase.
 
Nepieciešams:
125 g sviesta
1 tējkarote karija
1/2 tējkarote cepamais pulveris
150 g miltu
85 g puscietais siers
75 g rīvēts cietais siers
20 g zilais siers
1 ēdamkarote citrona sulas 
Pagatavošana:
Izsijātos miltos iejauc cepamo pulveri un kariju, pievieno mīkstu sviestu, sajauc. Cieto un puscieto sieru sarīvē, zilo sieru sadrupina mazos gabaliņos. Sierus piejauc mīklai, pielej citronu sulu, kārtīgi samīca, izveltnē desiņu, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm. 
Atdzisušu mīklu sagriež ~ 5 mm biezumā, liek uz plātī ieklāta cepampapīra un cep 200C 12-15 minūtes. 
Piezīmes:
Es sieriem tik precīzi neievēroju receptē minētos gramus - puscietais bija mazāk, cietais - savukārt vairāk.
Vēl siltus cepumus pārkaisīju ar rīvētu cieto sieru - tas sākumā vēl turējās, bet vēlāk nobira. Tik vien bija tas skaistums noķerts bildē.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...