piektdiena, 2012. gada 20. janvāris

Tomātu zupa ar lēcām un liellopa gaļu

Lēcas mūsu ēdienkartē parādījās salīdzinoši nesen, bet ir skaidrs, ka uz palikšanu. Tās var gatavot gan sautējumos un zupās, gan salātos. Šoreiz bieza, sātīga un spēcinoša zupa.
Nepieciešams:
400-500 g liellopa gaļa ar kaulu
2 burkāni
2-3 ķiploka daiviņas
2-3 seleriju kāti
sīpols
400 g konservēti tomāti
pusglāze sarkanās lēcas
sāls
pustējkarote kaltēta oregano
Pagatavošana:
Gaļu pārlej ar ūdeni un vāra gandrīz gatavu, vārīšanas laikā pieberot sāli. Gaļu izņem no buljona, atdala no kauliem, sagriež nelielos gabaliņos un liek atpakaļ buljonā. Sagriež burkānus, seleriju kātus, sīpolu, ķiploku daiviņas sasmalcina. Pannā uzkarsē mazliet eļļu /1-2 ēdamkarotes/ un apcep dārzeņus, pārkaisa ar oregano, turpina cept vēl kādas 7-10 minūtes. Pēc tam dārzeņus liek buljonā, pievieno konservētos tomātus, uzvāra un uz lēnas uguns vāra 15-20 minūtes. Ja nepieciešams, pieber vēl sāli. Pievieno lēcas un vāra vēl apmēram tikpat, līdz lēcas gatavas.
Zupu var vārīt arī bez gaļas - tad gaļas buljona vietā ņem dārzeņu buljonu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...