otrdiena, 2012. gada 24. janvāris

Sakņu vinegrets

Bērnībā rudens - ziemas periodā vinegrets bija viens no vairāk gatavotajiem salātiem. Un ne par velti - viegls pagatavošanā, var variēt ar sastāvdaļām, pievienojot skābus kāpostus, marinētas vai sālītas sēnes, zaļos zirnīšus vai pupiņas, pat gaļu, zivis. Šī ir pati vienkāršākā vinegreta versija. Der gan kā patstāvīga maltīte, gan piedeva kādam gaļas ēdienam.
Nepieciešams:
1 vārīta vai krāsnī cepta biete
2 vārīti burkāni
3 ar mizu vārīti kartupeļi
2 marinēti vai sālīti gurķi
1 sīpols
mērcei:
5-7 ēdamkarotes augu eļļas
sāls, cukurs /nav obligāti/
Pagatavošana:
Dārzeņus notīra un sagriež kubiņos. Sākumā ar mērci sajauc bieti un tikai pēc tam pakāpeniski pievieno pārējos dārzeņus /tad biete tik ļoti nenokrāso pārējos dārzeņus/. Ja salāti liekas par sausu, var piešaut klāt vēl kādu karoti eļļas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...