otrdiena, 2012. gada 17. janvāris

Pupiņu zupa ar žāvētu cūkas stilbiņu

Biju nodomājusi vārīt pupiņu zupu, kad Didzis ieminējās - vai nevarot to izvārīt tādu, kā vārījusi viņa vecmamma - gan ar kartupeļiem un burkāniem, gan putraimiem. Atzīšos, ka ar žāvētu gaļu pupiņu zupu tā iepriekš nebiju vārījusi, tāpēc vien vēlējos izmēģināt. Izdevās ļoti labi - bieza, sātīga, sildoša zupa.
6-8 porcijām nepieciešams:
vidēji liels žāvēts cūkas stilbiņš
500 g raibās pupiņas
2 kartupeļi
1 burkāns
4-6 ēdamkarotes miežu putraimi
sāls, pipari
Pagatavošana:
Iemērc pupiņas uz nakti. Stilbiņu vāra līdz tas gatavs, izņem no buljona, atdala gaļu no kaula un sagriež mazākos gabaliņos. Buljonā liek vārīties izmērcētās pupiņas. Kad tās gandrīz gatavas, pievieno sagrieztus burkānus, sāli, piparus, pēc tam putraimus un kartupeļus. Beigās pieliek sagrieztos žāvētā stilbiņa gabaliņus. Zupai ļauj uzmest burbuli un kādu minūti pavārīties.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...