otrdiena, 2012. gada 3. janvāris

Pīrāgs ar ievārījumu

Ik reizi, cepot šo pīrāgu, var izvēlēties citu ievārījumu, tā iegūstot atšķirīgu garšu. Ievārījumu nevajag īpaši žēlot - ja ievārījuma kārta būs biezāka, pīrāgs - gardāks.
Nepieciešams:
200 g sviesta vai margarīna
1 glāze cukura
2 olas
2,5 - 3 glāzes miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
ievārījums vai džems - vēlams saldskābu, es ņēmu Kaukāza plūmīšu /aliču/ ievārījumu un izlietoju apmēram glāzi
Pagatavošana:
Kārtīgi sajauc mīkstu sviestu ar cukuru un olām, pamazām iesijā miltus un cepamo pulveri. Miltus pievieno tik daudz, kamēr mīkla vairs nelīp pie pirkstiem, bet tomēr vēl ir mīksta un vijīga. Mīklu sadala divās apmēram vienādās daļās. Vienu ietin pārtikas plēvē un ieliek saldētavā uz 30-40 minūtēm, otru ieklāj ar sviestu izsmērētā formā /man taisnstūra forma 30x24 cm/. Virsū uzklāj ievārījumu.
Izņem no saldētavas otru mīklas daļu, sarīvē to uz rupjās rīves. Iegūtās drumstalas vienmērīgi uzklāj virsū ievārījuma kārtai. Liek cepeškrāsnī uz 180C ~30 minūtēm vai līdz drumstalas kļūst zeltaini brūnas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...