pirmdiena, 2012. gada 23. janvāris

Melleņu zupa ar klimpām

Vakar tā sakārojās melleņu zupu,  ka bija vien jāgatavo. Svaigu melleņu nav, nav arī saldētu. Tad pašā laikā ir izmantot  melleņu ievārījumu un gatavot melleņu zupas ziemas versiju. 
Ievārījumu atjauc ar apmēram tādu pašu daudzumu ūdens. Tomēr ir jāgaršo - cik salda zupa katram patīk. Ņēmu puslitra burciņu ar ievārījumu, arī ūdeni tāpat - puslitru. Kad maisījums uzvārās, tajā iejauc aukstā ūdenī atšķaidītu kartupeļu cieti /ņēmu 1 ēdamkaroti/. Ja zupa liekas salkana, pēc garšas var pievienot citronskābi. Kad zupa sabiezē, katliņu ņem nost no uguns.
Klimpām sakuļ olu, pielej 3-4 ēdamkarotes pienu vai ūdeni, pieber šķipsniņu sāls, kādu tējkaroti cukura, samaisa un iesijā miltus. Miltu vajag tik daudz, lai mīkla būtu bieza krējuma konsistencē. Ar karoti ņem mīklu un liek verdošā, nedaudz sālītā ūdenī. Klimpas ir gatavas, kad uzpeld virspusē.
Zupu pasniedz atdzesētu ar klimpām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...