sestdiena, 2012. gada 28. janvāris

Kūkas "Vecrīga"

Pateicoties tieši gardajam biezpiena krēmam, kūkas "Vecrīga" ir tik gardas un nekur citur pasaulē tādas neatrast.

Nepieciešams:
mīklai:
125 ml piena
125 ml ūdens
100 g sviesta
pustējkarote sāls
1 tējkarote cukura
150 g miltu
4 olas
biezpiena krēmam:
600 g biezpiena /ņēmu 9% pilnpiena biezpienu/
400 ml saldā krējuma
150 g pūdercukura
pustējkarote rīvēta citrona miziņa /aizvietoju ar nepilnu tējkaroti citrona miziņas aromatizatora/
Pagatavošana:
Katliņā lej ūdeni, pienu, pievieno sviestu, sāli un cukuru. Uz mazas uguns karsē līdz sviests izkusis un piens sāk vārīties. Iesijā miltus un kārtīgi maisa, līdz masa sagājusi viendabīgā mīklā un atlēkusi no katliņa malām. Uguni izslēdz un mīklu atstāj atdzist. Kad tā atdzisusi, pa vienai iesit olas un maisa. Mīklai jāsanāk gludai un spīdīgai, pēc konsistences līdzīgai vārītam krēmam. Uz plātī ieklāta cepampapīra ar konditorejas maisiņu ne pārāk tuvu vienu otrai spiež kūciņas /ja maisiņa nav, tad mīklu uz cepampapīra liek ar karoti/. Plāti liek iepriekš līdz 200C uzkarsētā cepeškrāsnī un cep ~20 minūtes /cepšanas laikā krāsns durvis nevirināt!!!/. 
Krēma pagatavošanai biezpienu samaļ /vai izberž caur sietu/. Saldo krējumu, pūdercukuru un citrona miziņu sakuļ stingrās putās. Mikseri noregulē uz vismazāko ātrumu un, turpinot kult, pamazām pievieno biezpienu.
Atdzisušām kūciņām nogriež micīti /visērtāk to izdarīt ar speciālo maizes nazi/ un pilda ar biezpiena krēmu. Krēma pildīšanai var izmantot arī konditorejas maisiņu. Ja kūciņas pilda pirms pasniegšanas, tās būs kraukšķīgas. Bet, ja labāk garšo mīkstākas - tad ar biezpiena krēmu jāpilda kādu laiku iepriekš. Pasniedzot kūciņas var pārkaisīt ar pūdercukuru.

2 komentāri:

  1. Pilna mute siekalām! Būs man ar, viendien jāsaņemās. Bet tās nebūs tik gardas, kā tās, kas uzcepis kāds cits :D :D

    AtbildētDzēst
  2. Nemaz nešaubies - pašas ceptās kūkas izdosies visgardākās un tādas, kā nevienam:)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...