piektdiena, 2012. gada 27. janvāris

Kēkss ar drumstalām un ābolu riekstu pildījumu

Mums vairs pašu ābolu nav, bet draugiem tie vēl saglabājušies. Tad nu esam tikuši pie diezgan lielas kastes ar saldeni skābiem āboliem, kurus var ne tikai uzēst tāpat vien, bet arī likt lietā, gatavojot gardus ēdienus. Piemēram, kā šo kēksu.
Nepieciešams:
sviests vai margarīns
- 150 g + 30 g
cukurs - 200 g
1 tējkarote vaniļas cukurs
2 olas
krējums - 180 g
milti - 190 g + 2 ēdamkarotes
1 tējkarote cepamais pulveris
lobīti valrieksti - 100 g
brūnais cukurs - 100 g
1 tējkarote kanēlis
āboli
Pagatavošana:
Riekstus sasmalcina /es riekstus nesmalcināju līdz pulverveidīgai masai, bet atstāju ar maziem riekstu gabaliņiem/, sajauc ar brūno cukuru un kanēli. Citā traukā saputo sviestu ar cukuru, pievieno olas, krējumu, vaniļas cukuru, samaisa. Piesijā miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Ietaukotā formā /man forma 23 cm diametrā/ lej apmēram pusi mīklas, pārkaisa ar 4 ēdamkarotēm riekstu cukura maisījuma, virsū kārto nomizotu un šķēlēs sagrieztu ābolu /izlietoju divus ne pārāk lielus ābolus/. Pārlej atlikušo mīklu un cep 180C ~30 minūtes.
Pa to laiku pārējo riekstu cukura maisījumu saberž ar 2 ēdamkarotēm miltu un 30 g sviesta, lai veidojas drumstalas. Ar tām pārkaisa kēksu un cep vēl 20-25 minūtes. Atdzesē formā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...