trešdiena, 2012. gada 4. janvāris

Kartupeļu burkānu sacepums ar cauraudzi

Vienkārši pagatavojams, bet sātīgs un gards sacepums.
Nepieciešams:
500 g cauraudzis
4 kartupeļi
1 sīpols
1 liels burkāns
mērcei:
50 g rīvēts siers
3 ēdamkarotes tomātu mērce /vai tomātu pasta/
2 ēdamkarotes majonēze
1 ķiploka daiviņa
sāls
garšvielas /ņēmu garšvielu grilētai gaļai ar citrusu/
Pagatavošana:
Gaļu sagriež šķēlēs, tās pēc tam - garenos gabaliņos. Sagriež arī sīpolu, burkānu un kartupeļus. Liek ugunsdrošā traukā kārtās - apakšā gaļa, tad sīpols, burkāns, kartupeļi. Katrai kārtai uzkaisa nedaudz sāls.
Sajauc mērci no tomātu mērces, majonēzes, siera, sasmalcināta ķiploka un garšvielām, piejauc nedaudz ūdeni un pārlej gaļas dārzeņu kārtojumam. Liek cepeškrāsnī 200C un cep ~40 minūtes. Ja sacepums cepšanas laikā kļūst pārāk brūns, bet vēl nav gatavs, trauku pārklāj ar foliju un cep kamēr gatavs.

3 komentāri:

  1. Gards gan - par to pati pārliecinājos :)

    Tik ar cepšanu man tā neveicās, bet domāju, ka tā ir mazās elektriskās krāsniņas vaina.
    Saliku krietni biezā slānī visu: sanāca pilna formiņa aptuveni 6cm augstumā. Pēc 40 min garšoju: gaļa ir gatava, kartupeļi un burkāni nē, nepvisam vēl. Bet tad uzliku foliju, kā esi devusi padomu, un tad gan viss izdevās, tiesa gan, cepu aptuveni stundu atkal, bet izdevās, tas sacepums zem folijas sāka sutināties. Un tad nu ar nepacietību un gardu muti pagaršoju: MMM :) Pietiekami vienkārši un supergardi, lai varētu taisīt atkal :) Kartupeļi, burkāni, sīpoli, ketčups un majonēze taču vienmēr ir mājās, atliek tikai parūpēties par svaigu gaļu un garšīgas vakariņas gatavas!

    AtbildētDzēst
  2. Tā tiešām ir - katrai krāsnij savs raksturs un kaprīzes. Tikai mēģinot, to var izprast:) Vēl cepšanas laiks varētu būt atkarīgs no formas lieluma un biezuma. Es cepu apaļā formā ar diametru 25 cm un ~4 cm biezumā.

    AtbildētDzēst
  3. Tikko apēdu pēdējo kumosiņu. Ai, taisīšu atkal no atlikušās gaļas to pašu! Likās, ka ir par maz! :)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...