ceturtdiena, 2012. gada 19. janvāris

Burkānu pankūkas

Burkānu pankūkas man palikušas atmiņā no bērnudārza laikiem - kā kaut kas salds, skaisti dzeltenīgi oranžs, ar jūtamiem burkānu gabaliņiem. Daži gan par tādām rauca degunu, laikam tāpēc tās tik bieži vis necepa. Bet man garšoja un garšo joprojām.
Pankūkām nepieciešams:
1 liels burkāns, ~ 200 g
2 olas
1-2 ēdamkarotes cukura /atkarībā no tā, cik salds burkāns/
šķipsniņa sāls
pusglāze piena
4-6 ēdamkarotes miltu
Pagatavošana:
Burkānu sarīvē uz smalkās rīves. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumiem pieber cukuru un kārtīgi saputo. Olu masai piejauc burkānus, pielej pienu un samaisa. Pēc tam iesijā miltus un atstāj mīklu nostāvēties kādas 10-15 minūtes. Pa to laiku saputo olu baltumus kopā ar šķipsniņu sāls, līdz veidojas stingras putas. Olu baltumus uzmanīgi iecilā mīklā. Pannā uzkarsētā eļļā no abām pusēm
cep zeltaini brūnas mazas pankūciņas.
Tagad man vislabāk garšo tikko no pannas ar skābu krējumu, bet mazai esot - vēl siltas pankūciņas pārkaisītas ar cukuru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...