trešdiena, 2012. gada 11. janvāris

Biezpiena cepumi ar kanēli

Ja patīk kanēļa garša un smarža, nebūsi vienaldzīgs pret šiem cepumiem.Kanēļa vietā var izmēģināt arī kakao. Garšo ne sliktāk!
Nepieciešams:
mīklai:
200 g biezpiena
200 g sviesta vai margarīna
1 ola
2 ēdamkarotes cukura
300 g miltu
1 tējkarote cepamais pulveris
pildījumam:
kanēlis
cukurs
Pagatavošana:
Kausētam un atdzisušam sviestam pievieno cukuru, olu un kārtīgi sajauc. Pievieno biezpienu, sajauc, iesijā miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Mīklai jābūt mīkstai, bet tādai, lai nelīp pie rokām.
Mīklu izveltnē taisnstūra formā un pārkaisa ar kanēli un cukuru. Ja garšo saldāki cepumi, cukuru ber diezgan dāsni, jo pašā mīklā tā nav diezko daudz. Pēc tam mīklu satin ruletē, ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī uz pusstundu atdzist, lai vieglāk varētu sagriezt. Atdzisušu mīklu ar asu nazi griež ~5 mm biezās šķēlēs un liek uz plātī ieklāta cepampapīra. Cep 180C 15-20 minūtes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...