ceturtdiena, 2012. gada 26. janvāris

Ar žāvētām plūmēm un marinētiem gurķiem pildīti vistu šķiņķīši

Žāvētas plūmes ēdienam piešķir īpašu, saldenu garšu, kura ne visiem patīk gaļas ēdienos. Bet, ja plūmes saldumu savieno ar marinēta gurķa sāļumu - saldums vairs nav noteicošais.
Atkaulotus vistas šķiņķīšus viegli izklapē, pārkaisa sāli, piparus un pilda ar mazākos gabaliņos sagrieztām žāvētām melnajām plūmēm un stienīšos sagrieztiem marinētiem gurķiem. Gaļu satin ruletē un cieši pārsien ar kulinārijas diegu. Ruletes apcep no visām pusēm un liek ugunsdrošā traukā /trauka apakšā ielej mazliet buljona vai ūdens/, uzliek vāku un sautē 180C ~30 minūtes.
Pirms pasniegšanas ruletēm noņem diegus. Piedevās der gan kartupeļi, gan rīsi, gan salāti.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...