pirmdiena, 2012. gada 16. janvāris

Ar sojas mērci un ingveru marinētas vistas strēmelītes

Šādi pagatavota vistas fileja nezaudē sulīgumu, turklāt sojas mērce un ingvers gaļai piešķir austrumniecisku garšu.
3-4 porcijām nepieciešams:
2 vistas filejas
liels burkāns
puravs
sīpols
ķiploka daiviņa
augu eļļa cepšanai
marinādei:
3 ēdamkarotes sojas mērce
1 ēdamkarote ciete /kukurūzas vai kartupeļu/
1 tējkarote rīvēta ingvera
Pagatavošana:
Sajauc marinādi, pārlej to strēmelēs sagrieztai vistas filejai, samaisa un liek ledusskapī marinēties uz 30 minūtēm. Pa to laiku sagatavo dārzeņus - puravu sagriež ripās, burkānu - stienīšos, sīpolu - pusriņķos, ķiploku sasmalcina. 
Vokpannā uzkarsē eļļu un sagrieztos dārzeņus maisot apcep, ~2 minūtes. Dārzeņus izņem, noliek siltumā, bet pannā cep vistas gabaliņus, 5-7 minūtes, tad pievieno dārzeņus un maisot cep kādu minūti.
Piedevas pēc izvēles - rīsi vai spageti.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...