piektdiena, 2011. gada 23. decembris

Vaniļas radziņi

Smaržīgi, aromātiski, garšīgi... Var vēl turpināt, bet labāk izcept un pagaršot. Cepumu recepte nāk no Vācijas, kur tos tradicionāli cep uz Ziemassvētkiem.
Nepieciešams:
200 g sviesta
250 g miltu
200 g maltas mandeles /vai lazdu rieksti/
120 g cukura
2 olu baltumi
apviļāšanai:
5 ēdamkarotes cukura
5 ēdamkarotes pūdercukura
1 ēdamkarote vaniļas cukura
Pagatavošana:
Lielā bļodā izsijā miltus, pievieno mandeļu miltus, cukuru, olu baltumus, gabaliņos sagrieztu sviestu. Samīca mīklu, saveļ bumbu, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz stundu. No atdzisušās mīklas veido ~2 cm resnas desiņas, sagriež ~1 cm biezās šķēlītēs. No tām ar rokām veido mazus radziņus - tos liek uz plātī ieklāta cepampapīra un cep 200C 8-10 minūtes. Atšķirībā no citiem cepumiem, šie gatavi ir gaiši nevis zeltaini brūni. 
Atsevišķā traukā sajauc cukuru, pūdercukuru un vaniļas cukuru. Šajā cukura maisījumā apviļā vēl siltos radziņus.Uzglabā noslēgtā traukā.
No minētā sastāvdaļu daudzuma iznāk divas plātis cepumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...