piektdiena, 2011. gada 16. decembris

Konfektes "Rafaello"

Lai arī tās nav ietītas tik skaistos papīrīšos kā veikalā nopērkamās konfektes, šīs ir manis pašas gatavotas un domāju - ne mazāk garšīgas.
35 konfekšu pagatavošanai nepieciešams:
300 g iebiezinātais piens
150 g sviests
vafeles /ņēmu vafeļu plāksnes "Vecais beķeris" un no tām izlietoju 3/
mandeles
kokosriekstu skaidiņas
Pagatavošana:
Mīkstu sviestu kārtīgi samaisa ar iebiezināto pienu, pievieno smalki sadrupinātas vafeles un sajauc viendabīgā masā. Krēmu uz pāris stundām noliek vēsumā. 
Mandeles applaucē ar verdošu ūdeni un noņem miziņu. No krēma veido mazas bumbiņas /man vieglāk tas izdevās ar divu tējkarošu palīdzību/, vidū iespiež mandeli, apviļā kokosriekstu skaidiņās un atkal liek vēsumā uz pāris stundām.
Konfektes labāk uzglabāt vēsumā, jo siltā telpā tās paliek mīkstākas.
Bez šaubām, šis ir tikai viens no konfekšu pagatavošanas veidiem - vafeļu vietā krēmam var pievienot kokosriekstu skaidiņas, tāpat konfektes var gatavot ar balto šokolādi un pat biezpienu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...