trešdiena, 2011. gada 21. decembris

Ingvera kēkss

Ja mājās gatavo ingvera sīrupu un ir palikušas ingvera sukādes, tad noteikti vērts izmēģināt izcept šo kēksu. Ingvers kēksam piešķir gan tam raksturīgo smaržu, gan pikantumu. Ingvera sukāžu vietā var ņemt arī veikalā nopērkamo cukuroto ingveru.
Nepieciešams:
3 olas
120 g sviests 
250 g cukurs
3 ēdamkarotes krējums
240 g miltu
1 tējkarote cepamais pulveris
50 g cukurotais ingvers
rīvēta citrona miziņa /aizvietoju ar 1 tējkaroti citrona miziņas aromatizatora/
Pagatavošana:
Saputo sviestu ar cukuru, pievieno olas un krējumu, kārtīgi sajauc viendabīgā masā. Iesijā miltus sajauktus ar cepamo pulveri, pievieno citrona miziņu un mazos gabaliņos sagrieztu cukuroto ingveru. Mīklu lej ietaukotā formā un cep 180C ~50 minūtes. Kēksam ļauj atdzist formā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...