pirmdiena, 2011. gada 12. decembris

Gaļas bumbiņas sēņu mērcē ar zaļajiem zirnīšiem

Kamēr nav uzsnidzis sniegs, rīti un vakari šķiet tumšāki kā patiesībā ir. Zeme saplūst ar debesīm un koku silueti brīžiem izskatās pēc spokiem. Patīkamāku šo drūmo laiku var padarīt garda maltīte, kas priecē arī acis.
Nepieciešams:
600 g maltā gaļa /man jauktā - cūkas un liellopa maltā gaļa 1:1/
sāls, pipari
1 ola
rīvmaize
eļļa cepšanai
mērcei:
1 sīpols
400 g šampinjonu /man - brūnie/
1 glāze saldētu zaļo zirnīšu
200 ml saldais krējums
sāls, pipari, garšvielas
1 ēdamkarote miltu /nav obligāti/
Pagatavošana:
Samīca malto gaļu ar garšvielām, olu, rīvmaizi, nedaudz ūdens. Ar mitrām rokām veido nelielas gaļas - apmēram valrieksta lielumā - bumbiņas un apcep no visām pusēm, turpina maisot cept, līdz bumbiņas gatavas.
Dziļā pannā vai katliņā ielej nedaudz eļļu un apcep sasmalcinātu sīpolu, pievieno 4 daļās sagrieztus šampinjonus /mazos pietiks, ja sagriezīs uz pusēm/ un maisot cep 4-5 minūtes, tad pielej karstu ūdeni - tik daudz, lai nosedz sēnes, uzvāra, pieliek zaļos zirnīšus, apmaisa, pieber garšvielas, uzliek vāku un sautē pāris minūtes. Tad liek klāt gaļas bumbiņas, pielej saldo krējumu /ja vēlas biezāku - mērcei pielej ūdenī vai pienā iejauktus miltus/ un uzkarsē. 
Piedevas pēc izvēles - garšīgi gan ar kartupeļiem, gan rīsiem vai nūdelēm.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...