pirmdiena, 2011. gada 19. decembris

Cepammaisā cepti kartupeļi ar vistu spārniņiem

Mana laba paziņa Mārīte ikdienā ir aizņemta divu žiperīgu puiku mamma un laikietilpīgu, sarežģītu ēdienu gatavošana nav viņas prioritāte. Šad tad, esot viņu mājās, ievēroju, ka puikām Mārīte cepeškrāsnī cep kartupeļus kopā ar marinētiem pusspārniņiem - vienkārši, bet gardi. Kartupeļi sasūc marinādes garšas un ēdiens iegūst neparastu aromātu. To atcerējos, kad nevarēju izvēlēties, ko darīt ar kilogramu vistu spārniņu. Marinēšanai man īpaši laika nebija, tāpēc izmantoju cepammaisu, jo tajā gatavotie ēdieni vienmēr izdodas sulīgi, aromātiski.
Nepieciešams:
1 kg vistu spārniņi
1 kg kartupeļu
sāls, garšvielas /izmantoju garšvielu grilētai gaļai ar citrusu/
zaļumi - dilles, pētersīļi
2-3 ķiploka daiviņas /nav obligāti/
Pagatavošana:
Vistu spārniņus sagriež locītavu vietās /spārniņu galus izmanto buljonam/. Kartupeļus notīra un sagriež 4 daļās vai mazākus - uz pusēm. Traukā liek kopā spārniņus ar kartupeļiem, pārkaisa sāli, garšvielas un kārtīgi sajauc. Pēc tam visu pārliek cepammaisā un to aizsien. Maisu liek dziļā ugunsdrošā traukā cepeškrāsnī 200C uz ~1 stundu. 
Kad kartupeļi ar vistiņu gatavi, tos izliek traukā un pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem un ķiplokiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...