trešdiena, 2011. gada 14. decembris

Ar garšaugiem un olīvām marinēts fitaki siers

Marinēts siers ir ne tikai lieliska uzkoda, to var pievienot arī dažādiem dārzeņu salātiem. Tāpat salātiem var izmantot eļļu, kurā siers marinēts. Marinēšanai var ņemt gan mocarellu, gan kazas vai aitas sieru un pat kamambēru. Marinādei var izvēlēties ne tikai olīveļļu, piemērota arī cita eļļa /vīnogu kauliņu eļļa/, klāt -  citronu sula, vīna etiķis, medus. Var pievienot arī svaigus vai kaltētus dārzeņus. Vārdu sakot - iespēju daudz un dažādu, vajag tikai izmēģināt.
Šoreiz izvēlējos pagatavot olīveļļā marinētu fitaki. Sieru sagriež kubiņos un liek tīrā sausā burciņā vai citā piemērotā aizvākojamā traukā kārtām - siers, drupināts kaltēts čili /vai svaigs, sagriezts palielos gabaliņos/, olīvas, rozmarīna zariņi, kaltēts oregano, atkal siers un garšaugi ar olīvām. Visu pārlej ar olīveļļu, aizvāko un liek vēsumā nostāvēties, vismaz pāris dienas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...