otrdiena, 2011. gada 6. decembris

Ābolu pīrāgs ar burkāniem un mandelēm

Ja vēlies ko interesantu, ar neparastu garšu salikumu, bet tajā pašā laikā garšīgu - tad šis pīrāgs ir tieši tas, kas vajadzīgs!
Nepieciešams:
mīklai:
100 g miltu
1 tējkarote cepamais pulveris
100 g maltu mandeļu
4 olas
100 g cukura
1 ābols
1 liels burkāns /~200 g/
100 g mīksta sviesta
virsmai:
3 āboli
pāris ēdamkarotes aprikožu ievārījuma
Pagatavošana:
Olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus saputo ar pusi cukura, piejauc sviestu un kārtīgi sajauc.
Uz rupjās rīves sarīvē ābolu, burkānu - uz smalkās un piejauc olu sviesta masai. Pēc tam tajā iesijā miltus, piejauc cepamo pulveri un maltās mandeles. Olu baltumus saputo ar otru daļu cukura un uzmanīgi iejauc mīklā. Masu lej ietaukotā formā /man formas izmērs 23 cm diametrā/. Virsū kārto šķēlītēs sagrieztus ābolus. Cep 180C 40-45 minūtes. Gatavu pīrāgu pārsmērē ar aprikožu ievārījumu. 
Atdzisušu pīrāgu var pārkaisīt ar pūdercukuru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...