otrdiena, 2011. gada 1. novembris

Vistu aknu pastēte

Mums ļoti garšo aknu pastēte, tomēr to gandrīz nekad nepērkam gatavu. Ne jau tāpēc, ka veikalā pirktā būtu negaršīga vai kas tamlīdzīgs. Vienkārši pašu gatavotā ir tik laba un ātri pagatavojama! 
Sastāvdaļas:
500 g vistu akniņas
neliels sīpols
2 ķiploka daiviņas
shot glāzīte brendija
sāls, baltie pipari
šķipsniņa muskatrieksta
olīveļļa cepšanai
100 g sviesta
Pagatavošana:
Vistu akniņas attīra no plēvēm, pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj pusstundu mērcēties. 
Sīpolu un ķiploku sasmalcina, viegli apcep, pievieno nosusinātas akniņas un uz straujas uguns apcep tā, lai apkārt tās būtu zeltaini brūnas, bet iekšā - rozā. Nogriež uguni, akniņām pārlej brendiju un aizdedzina /uzmanīgi ar uguni!/. Atstāj akniņas nedaudz atdzist.
Sviestu sagriež nelielos gabaliņos, pievieno akniņas, pieber sāli, piparus, muskatriekstu un visu sablendē viendabīgā masā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...