trešdiena, 2011. gada 2. novembris

Vistas zupa ar pupiņām

Šāda zupiņa sasildīs un uzmundrinās vēsākā rudens dienā.
Nepieciešams:
2 vistas šķiņķīši /var ņemt arī stilbiņus, muguriņu vai spārniņus/
1 liels burkāns
1 sarkanais sīpols
1-2 ķiploka daiviņas
1 kārba konservētas pupiņas
sāls, pipari
svaigi vai konservēti tomāti, tomātu pasta vai mērce, adžika vai kas tamlīdzīgs pēc patikas /es izvēlējos taco mērci/
eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Liek vārīties vistu šķiņķīšus - pārlej ar ūdeni, pieber sāli. 
Pannā apcep sagrieztu sīpolu, līdz tas kļuvis caurspīdīgs, pievieno sasmalcinātu ķiploku, pēc tam - sarīvētu burkānu, turpina cept ~3-5 minūtes.
Gatavus vistas šķiņķīšus izņem no buljona un atdala gaļu no kauliem. Gaļu kopā ar apceptajiem dārzeņiem liek atpakaļ buljonā, ja nepieciešams pielej vēl ūdeni, pēc garšas pieliek sāli, piparus. Pavāra ~5 minūtes, pievieno pupiņas un mērci pēc izvēles un uz lēnas uguns vēl pavāra pāris minūtes. Ja liek svaigos tomātus, tos jāpievieno ātrāk - gabalos sagrieztus tos apcep kopā ar burkāniem un sīpoliem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...