trešdiena, 2011. gada 16. novembris

Saldā desa ar riekstiem

Šis nu reiz ir našķis, kuru var pagatavot bezgala daudz dažādos veidos - gan ar tumšo un balto šokolādi, gan riekstiem, gan marmelādi, gan arī visu to miksējot. Un visi bezgala garšīgi! Pati iepriekš nebiju mēģinājusi gatavot saldo desu ar riekstiem, līdz ar to īsti nezināju, kā sanāks. Sajaucot šokolādes masu ar cepumiem, likās, ka neturēsies kopā, tomēr beigās viss izdevās un garšoja lieliski. 
Nepieciešams:
2 paciņas cepumu /man - Selgas, tas ir 2 x 180 g/
100 g tumšā šokolāde
150 g sviesta
400 g iebiezinātais piens /man bija tikai iebiezinātā piena paciņa 300 g/
5 ēdamkarotes kakao
2 ēdamkarotes cukura
rieksti /ņēmu valriekstus un lazdu riekstus/
Pagatavošana:
Sadrupina cepumus, sakapā riekstus un sajauc kopā lielā traukā. Katliņā izkausē sviestu un šokolādi līdz veidojas viendabīga masa. Pieber cukuru, kakao un kārtīgi sajauc, pielej iebiezināto pienu, sajauc un maisot vāra, līdzko masa sāk vārīties, uguni izslēdz. Gatavo masu pārlej cepumiem un riekstiem, samaisa. Uz galda virsmas izklāj pārtikas plēvi vai cepamo papīru, uz tā liek saldo masu /sadalīju divās daļās, sanāca 2 desas/,  un satin, veidojot desas formu. Desu liek ledusskapī sastingt, gatavu griež gabalos un našķojas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...