pirmdiena, 2011. gada 14. novembris

Salāti "Mimoza"

Viss labais ir sen aizmirsts vecais - šo teicienu pilnā mēru varu attiecināt uz šiem kādreiz tik populāriem kārtainiem zivju salātiem.  
Nepieciešams:
1 kārba zivju konservi
3 cieti vārītas olas
1 sīpols
1 vārīts burkāns
2 vārīti kartupeļi
majonēze
Pagatavošana:
Salātiem sarīvē burkānu un kartupeļus, notīra olas un atdala baltumus no dzeltenumiem, sakapā sīpolu. Zivju konserviem /man labāk patīk zivis savā sulā, bet var izmantot arī zivi eļļā. Zivs izvēle atkarīga no tā, kas garšo - der gan tuncis, gan lasis, izteiktākas garšas cienītājam - saira. Zivs konservu vietā var ņemt arī karsti kūpinātu zivi/ nolej šķidrumu un zivi saspaida ar dakšiņu.
Salātus liek lēzenā šķīvī kārtās šādā secībā -
zivs - majonēze - sīpols - majonēze - olu baltumi - majonēze - burkāns  - majonēze - kartupeļi - majonēze - olu dzeltenumi.
Salātus pirms pasniegšanas ieteicams uz pāris stundām ielikt ledusskapī.

2 komentāri:

  1. Garšīgie...tikai es viņos vēl ielieku kārtiņu rīvēta ābola.Man patīk tā maigā garša:-)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tā vēl neesmu mēģinājusi. Paldies par ideju!

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...