ceturtdiena, 2011. gada 24. novembris

Pelēko zirņu zupa ar žāvētām ribiņām

Pēc manām domām viena no latviešu virtuves gardākajām zupām. Vecaistēvs man ierādīja, ēdot šo zupu, pieliet tai pienu. Vēl joprojām šādi man garšo vislabāk. Nezinu, vai šo zupu citur arī tā ēd? Vai tas raksturīgs Vidzemes pusei vai tikai mūsu dzimtai?
Nepieciešams:
500 g žāvētas ribiņas
glāze /200 g/ pelēkie zirņi
pusglāze grūbas /vai miežu putraimi/
sāls, pipari
Pagatavošana:
Ribiņas sagriež gabalos un pārlej ar ūdeni /~2 litrus/, uzvāra, noputo, pievieno mērcētus zirņus, grūbas un vāra. Vārīšanas beigās pieber sāli, piparus un turpina vārīt, kamēr zirņi un grūbas mīksti.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...