ceturtdiena, 2011. gada 3. novembris

Lēcas ar dārzeņiem un sēnēm

Ēdienus ar lēcām parasti izvēlamies rudens ziemas sezonā, kad organismam nepieciešams dot spēku un enerģiju.
2 porcijām nepieciešams:
pusglāze zaļo lēcu
1 mazs sīpols
2 burkāni
neliela brokoļa galviņa
100 g sēnes /man bija šampinjoni/
250 ml buljons vai ūdens
sāls
1 tējkarote Vorčesteras mērces
eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Dziļā pannā uz lēnas uguns apcep sīpolu, pievieno gabaliņos sagrieztus burkānus, pēc tam - lēcas, pārlej buljonu vai ūdeni, pieber sāli, pielej Vorčesteras mērci. Pannai uzliek vāku un uz mazas uguns sautē ~30 minūtes.
Citā pannā cep sagrieztas sēnes, līdz tās gatavas. Kad lēcas ir gandrīz gatavas, tām pievieno rozetēs sadalītu brokoli un turpina sautēt, tomēr tikai tik, lai brokolis nezaudētu kraukšķīgumu. Beigās pievieno apceptās sēnes un kārtīgi sajauc kopā. Brokoli var arī tvaicēt un pievienot kopā ar sēnēm.
Ēd ar skābu krējumu vai bezpiedevu jogurtu. Garšīgi arī bez.

6 komentāri:

  1. Ideāla veģetārā maltīte!
    Veselīgi, patiešām gardi un arī pietiekami sātīgi.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Kad sāksies gaileņu sezona, gribu pamēģināt tās ar lēcām. Domāju, ka arī varētu būt gardi!

      Dzēst
  2. uztaisīju to pašu arī ar rīsiem. arī labi! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, tam jābūt labi - rīsi lieliski sader gan ar burkāniem un brokoļiem, gan sēnēm. Sakārdināji - būs jāpagatavo :)

      Dzēst
  3. Kā būs, ja izmantošu sarkanās lēcas?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Noteikti var arī sarkanās lēcas, vienīgi to pagatavošanas laiks ir ātrāks kā zaļajām lēcām.

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...