otrdiena, 2011. gada 8. novembris

Kēkss ar āboliem un riekstiem

Kēkss ir pārsteidzoši garšīgs un mīksts. Turklāt ļoti vienkārši pagatavojams.
Nepieciešams:
mīklai:
2 olas
50-70 ml piena
1,5 glāze miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
1 tējkarote sodas
100 g majonēzes
200 g cukura
šķipsniņa sāls
virsmai:
2 lieli āboli
3 ēdamkarotes cukura
1,5 tējkarote kanēļa
nepilna glāze riekstu /izvēlējos lazdu riekstus/
Pagatavošana:
Sajauc olas, pienu, cukuru un majonēzi, iesijā miltus ar cepamo pulveri un sodu. Kārtīgi sajauc mīklu - mīklai jābūt krējuma konsistencē. Lej mīklu ar sviestu iesmērētā formā un liek cepeškrāsnī 180C uz ~5 minūtēm. Kad mīklai virsma mazliet "aprāvusies", virsū liek gabaliņos sagrieztus ābolus un riekstus, pārkaisa ar cukura kanēļa maisījumu un cep vēl ~30-40 minūtes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...