otrdiena, 2011. gada 22. novembris

Garšaugos cepts jērs grieķu gaumē

Lai gan esam jēra gaļas cienītāji, nemaz tik bieži maltīte ar šo gaļu nav mūsu ēdienkartē. Tas tāpēc, ka jēru parasti izvēlamies iegādāties no zināmām saimniecībām un tām sezonas laiks ir rudens. Gatavojot šo ēdienu, fantastisks aromāts plūda pa visu māju un nevarēju vien sagaidīt, kad varēs to baudīt.
Nepieciešams:
600 - 700 g jēra gaļas
100 ml olīveļļas
puscitrona sula
1 tējkarote oregano
sāls
sarkanais sīpols, sagriezts daivās
3-4 ķiploka daiviņas
pāris zariņi rozmarīna
Pagatavošana:
Gaļu sagriež gabalos, ierīvē ar sāli un oregano, liek ugunsdrošā traukā, pārlej olīveļļu, citrona sulu un mazliet ūdeni /~1 ēdamkaroti/, pievieno ķiploku, sīpolu un rozmarīnu. Liek cepeškrāsnī 180C - sākumā 1 stundu trauku cieši noslēdz, pēc tam 30-40 minūtes bez vāka, ik pa laikam gaļas gabalus aplaistot ar izveidojušos šķidrumu.
Pilnai baudai - klāt sarkanvīns.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...