trešdiena, 2011. gada 23. novembris

Folijā cepta līdaka ar majonēzi un dillēm

Ilgāku laiku nebija ēstas zivis, tāpēc dikti nopriecājos, kad tiku pie līdakas - 60 cm garas un ~1,2 kg smagas. 
Par lielu, lai vienkārši ceptu apviļātu olās un miltos, kotletēm - par mazu. Bet uzcept krāsnī veselu - kā reiz īstais izmērs.
Zivij nogriež galvu, izķidā, notīra zvīņas un kārtīgi nomazgā. Zivs abos sānos vairākās vietās ar asu nazi iegriež, lai garšas labāk sasūcas. Zivi ierīvē ar sāli, var pārkaisīt arī piparus, bet tas nav obligāti, pārsmērē majonēzi un uzkaisa sasmalcinātas dilles. Arī zivs vēderā var mazliet iespiest majonēzi un iebērt dilles. Līdaku ietin folijā un cep cepeškrāsnī 40-50 minūtes 180C, pēc tam foliju atver un cep vēl kādas 10-15 minūtes, lai zivtiņa apbrūnē.
Šādi esmu gatavojusi arī citas ezera zivis, garšo lieliski.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...