ceturtdiena, 2011. gada 3. novembris

Citronu rikotas cepumi ar citronu glazūru

Pamatā šī ir ASV dzīvojošas itāļu šefpavāres Giada De Laurentiis /jā, jā, tā paša slavenā filmu producenta Dino De Laurentiis mazmeita/ recepte ar dažām manām izmaiņām /cepu pusi porcijas un samazināju cukura un miltu daudzumu/. Lieliski mīksti cepumi ar patīkamu aromātisku citrona garšu.

Nepieciešams:
200 g rikotas
50 g sviesta
150 g cukura
šķipsniņa sāls
1 ola
150 g miltu
1/2 tējkarote cepamais pulveris
2 ēdamkarotes citronu sulas
rīvēta citrona miziņa /es aizstāju ar nepilnu tējkaroti citrona miziņas aromātvielas/
glazūrai:
4 ēdamkarotes pūdercukura
2 ēdamkarotes citronu sulas
rīvēta citrona miziņa /arī šeit izmantoju aromātvielu/
Pagatavošana:
Sviestu saputo ar cukuru, iesit olu, piejauc rikotu, kārtīgi samaisa. Pievieno citronu sulu un rīvētu citrona miziņu, šķipsniņu sāls. Iesijā miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, sajauc viendabīgu masu. Mīklu ar karoti liek uz cepampapīra, kas ieklāts plātī, un cep 180C 15 minūtes līdz cepumu maliņas kļūst zeltainas.
No pūdercukura, citrona miziņas un citrona sulas sajauc glazūru. Cepumus atdzesē 20 minūtes un pārklāj ar glazūru. Atstāj nožūt.
Manas piezīmes:
No minētā daudzuma iznāk 22 cepumi. Rikotas vietā var ņemt arī biezpienu, bet ja garšo saldāki cepumi, palielini cukura daudzumu.
Un vēl - man tik ļoti patika šī glazūra, ka noteikti to izmantošu vēl citu cepumu vai kēksu glazēšanai.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...