piektdiena, 2011. gada 4. novembris

Chili con carne jeb čili ar gaļu

Lai gan nav īsti skaidrs, kas ir šā varen gardā un sātīgā ēdiena izcelsmes vieta - Meksika vai Teksasa, man gribētos domāt, ka Meksika. 
4 porcijām nepieciešams:
500 g malta liellopu gaļa
sīpols
2 ķiploka daiviņas
2 kārbas konservētu pupiņu
2 kārbas konservētu tomātu savā sulā
sāls
čili pipari
Pagatavošana:
Sasmalcina sīpolu un ķiploku, apcep, pievieno malto gaļu, turpina cept uz lielas uguns, lai gaļa nevis sutinātos, bet apceptos. Pievieno pupiņas, tomātus, garšvielas. Sautē ~10 minūtes. Pasniedzot var pārkaisīt ar rīvētu sieru, bet latvieša vēderpriekam - uzlikt skābo krējumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...