pirmdiena, 2011. gada 7. novembris

Cepts cūkas stilbiņš

Cūkas stilbiņu vispirms liek vārīties - atkarībā no stilbiņa lieluma 1,5-2 stundas. Vārīšanas vidū buljonam pievieno sāli, piparu graudiņus - gan melnos, gan smaržīgos, lauru lapu, sīpolu, pāris ķiploka daiviņas. Par sliktu nenāk, ja buljonam pievieno arī pētersīļa sakni un burkānu.
Tālāk ir divas iespējas - stilbiņu cept uzreiz vai tikai nākamā dienā. Man labāk patīk otrais variants, jo tad garšvielas labi savilkušās, bet gards ir arī uzreiz cepts stilbiņš. 
Stilbiņu izņem no buljona, pārliek ugunsdrošā traukā, ierīvē ar saspiestu ķiploku, apslaka ar eļļu, cep 200C 30-40 minūtes, ik pa laikam apgrozot un aplaistot ar buljonu. 
Cepšanas laikā traukā blakus stilbiņam var likt kartupeļus, burkānus vai citus dārzeņus pēc izvēles. Gandrīz vai obligāta piedeva - štovēti skābie kāposti. Mmmm...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...