svētdiena, 2011. gada 20. novembris

Cepta vista ar kartupeļiem un tomātiem

Šo cepto vistu pēc Jamie Oliver receptes biju gatavojusi jau iepriekš - kā receptē minēts - ar jaunajiem kartupeļiem.  Bet šis gardais ēdiens nav pelnījis, ka to gatavo tikai jauno kartupeļu sezonā. 
3-4 porcijām nepieciešams:
6 vistu šķiņķīši ar ādu, bez kauliem
7-8 kartupeļi
200-300 g ķiršu tomātiņi
olīveļļa
sāls, pipari
mērcei:
saišķis oregano /man tā nebija, izlīdzējos ar pētersīļiem/
4 ēdamkarotes olīveļļas
sarkanvīna etiķis
sāls
Pagatavošana:
Kartupeļus sālsūdenī novāra. Mērcei sasmalcina zaļumus un saberž tos ar šķipsniņu sāls. Pielej olīveļļu, sajauc, pielej vēl mazliet sarkanvīna etiķi un vēlreiz sajauc
Vistu šķiņķīšus sagriež gabaliņos, pārlej nedaudz eļļu, pārkaisa sāli, piparus, liek pannā ar ādu uz apakšu un uz straujas uguns apcep, maisot turpina cept līdz vista gandrīz gatava - ~10 minūtes. Tomātiņiem noņem miziņu Ugunsdrošā traukā saliek kartupeļus, vistas gabaliņus un tomātiņus. Visu pārlej ar mērci, apmaisa un liek cepeškrāsnī 200C uz ~40 minūtēm.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...