trešdiena, 2011. gada 30. novembris

Burkānu kēkss ar žāvētām dzērvenēm

Diemžēl ne pārāk bieži izdodas aizbraukt pie mammas. Šomēnes arī tikām tikai vienu reizi, bet par prieku mammai - bijām gan mēs, gan brālis ar ģimeni. Tā kā ciemos tukšām rokām nebraucam, uzcepu burkānu kēksu. Iepriekš biju mēģinājusi cept burkānu cepumus, bet tie īsti negāja pie dūšas - bija pārāk saldi. Tomēr nolēmu pamēģināt vēlreiz un tas bija to vērts. Kēkss bija gards, nezinātājs nepateiks, ka tā sastāvā ir burkāni. Vienīgais, kas to nodod - kēksa neparastā krāsa.

Nepieciešams:
3 olas
175 ml saulespuķu eļļa
175 g cukurs
150 g smalki rīvēti burkāni
175 g milti
1 tējkarote cepamais pulveris
1 tējkarote kanēlis
šķipsniņa muskatrieksta
rīvēta citrona /vai apelsīna/ miziņa
žāvētas dzērvenes /vai rozīnes/
Pagatavošana:
Saputo olas ar cukuru, pielej eļļu un kārtīgi samaisa. Pievieno burkānus, dzērvenes, rīvētu citrona miziņu. Iesijā miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, pieber kanēli, muskatriekstu.
Mīklu lej ietaukotā formā un cep 180C ~50 minūtes.
Atdzesētu kēksu pārkaisa ar pūdercukuru vai pārlej cukura glazūru. Es šoreiz sajaucu 150 g svaigā siera ar 1 ēdamkaroti piena un piebēru pūdercukuru - kārtīgu ēdamkaroti, ar kaudzi. Ar šo masu pārklāju kēksa virsmu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...