pirmdiena, 2011. gada 28. novembris

Brokoļu krēmzupa ar zilo sieru

Ātri un vienkārši pagatavojama sātīga krēmzupa.
Nepieciešams:
1 sīpols
olīveļļa
1 liels kartupelis
1 litrs dārzeņu buljona
~300 g smaga brokoļa galviņa
100 g zilais siers /man - Gorgonzola/
sāls, pipari
Pagatavošana:
Katliņā uzkarsē olīveļļu un ~ 5 minūtes cep sasmalcinātu sīpolu, līdz tas kļūst mīksts. Pielej buljonu un pievieno gabaliņos sagrieztu kartupeli, vāra uz lēnas uguns ~ 10 minūtes, līdz kartupeļi kļūst mīksti.
Brokoli sadala rozetēs un pievieno buljonam, vāra vēl 3-4 minūtes. Tik jāskatās, lai brokoļi nepārvārās - tam vajadzētu saglabāt savu spilgti zaļo krāsu. Pēc tam zupai pievieno pusi no siera daudzuma un sablendē līdz vienmērīgai konsistencei. Pieber sāli, piparus. Pasniedzot zupā iedrupina atlikušo sieru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...