sestdiena, 2011. gada 5. novembris

Borščs ar žāvētām ribiņām

Šī zupa ir īsta brīvdienu zupa, jo tās pagatavošana nav ātra. Bet tas ir to vērts - zupa ir sātīga, aromātiska un, protams, varen garda.
Nepieciešams:
600-700 g žāvētas ribiņas
puse kāpostgalvas
2 vārītas /vai ceptas/ bietes
2 burkāni
3 kartupeļi
sīpols
2-3 ķiploka daiviņas
2 ēdamkarotes tomātu pastas
sāls, pipari, cukurs
lauru lapa
eļļa – cepšanai
Pagatavošana:
Ribiņas sagriež gabalos, liek katlā, pārlej ar ūdeni un vāra līdz tās gandrīz gatavas. Pa to laiku kāpostu sagriež strēmelēs, bietes un burkānu sarīvē, sīpolu un ķiploka daiviņas sasmalcina.
Zupā liek sagriezto kāpostu un vāra ~10-15 minūtes. Tad pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus. Pannā apcep sīpolu, pievieno burkānu, pēc tam bietes un sutina uz mazas uguns, pievieno tomātu pastu, ķiploku, sāli, cukuru, maisot vēl pasautē.
Apceptos dārzeņus pievieno zupai, pieliek lauru lapu, pavāra uz lēnas uguns ~5 minūtes, pieber piparus, ja nepieciešams, vēl sāli. Viss - zupa gatava!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...