trešdiena, 2011. gada 30. novembris

Biešu salāti ar kazas sieru

Līdz šim tā īsti nebiju novērtējusi bietes. Bez bietēm gan nepagatavosi iecienītos salātus - siļķi kažokā, vinegretu, biešu salātus ar siļķi vai boršču un biešu zupu. Nobaudot gardās maizītes ar bietēm un zilo sieru, vairs nedomāju par bieti kā vienu no sastāvdaļām vienkāršiem ēdieniem. Un šie salāti tam ir vēl viens apliecinājums. Salātiem ir ļoti interesants garšas salikums - biete maiga, mazliet saldena, kazas siers - viegli pikants. Klāt mērce, kurai punktiņu uz "i" uzliek ķimenes.

Nepieciešams:
4 nelielas bietes
180 g kazas siers /man - mīkstais kazas siers Bûchette de Chèvre/
mērcei:
2 ēdamkarotes baltvīna etiķis
1/2 tējkarote Dižonas sinepes
4-5 ēdamkarotes olīveļļas
1/2 tējkarote ķimenes
sāls, pipari
Pagatavošana:
Bietes nomazgā, katru atsevišķi ietin folijā un liek cepeškrāsnī 200C, cep 1-1,5 stundas. Gatavību pārbauda ar nazi - ja to viegli iedurt bietē, tā ir gatava. Bietes iztin no folijas,  atdzesē, notīra un sagriež gabalos.
Pagatavo mērci - sajauc olīveļļu ar etiķi un sinepēm, pēc garšas pieber sāli, piparus. Uz sausas pannas mazliet apcep ķimenes, pēc tam tās pievieno mērcei. Mērci pārlej bietēm un sajauc, kazas sieru sagriež gabaliņos un piejauc bietēm.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...