otrdiena, 2011. gada 29. novembris

Ar baklažāniem un tomātiem sautēta cūkgaļa

Dārzeņu un gaļas sautējumi ir universāli - variējot gaļai pievienotos dārzeņus, var iegūt sautējumus ar dažādām garšas niansēm. Arī šo sautējumu iespējams dažādot, dārzeņiem  klāt liekot sēnes, bet cūkgaļas vietā ņemot liellopa gaļu.
Nepieciešams:
500 g cūkgaļas mīkstums
1 baklažāns, ~500 g
2 - 3 sīpoli
2 tomāti
2-3 ķiploka daiviņas
300 ml gaļas buljons vai ūdens
eļļa cepšanai
sāls, pipari
Pagatavošana:
Gaļu sagriež 2x2cm gabaliņos un sakarsētā pannā apcep no visām pusēm. Pārliek ugunsdrošā traukā ar vāku, uzlej buljonu vai ūdeni un liek cepeškrāsnī 180C.
Baklažānu sagriež kubiņos un apcep, liek klāt gaļai. Pēc tam apcep sagrieztu sīpolu līdz tas zeltaini brūns, tad pievieno sasmalcinātu ķiploku un gabaliņos sagrieztus tomātus, sajauc un apcep visu kopā. Maisījumu liek klāt gaļai un baklažāniem, pieber sāli, piparus un sautē vēl ~ 40 minūtes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...