piektdiena, 2011. gada 11. novembris

Ar āboliem un žāvētām plūmēm pildīts cālis

Nu nevar tā vienkārši Mārtiņdienā bez putna cepeša. Vakar gan galdā tika celts cālis, bet bezgala gards. Cāli ierīvē ar sāli, punci sapilda ar sagrieztiem āboliem un žāvētām melnām plūmēm, aizšuj, /vai sasprauž ar koka irbulīšiem/, lai pildījums netek ārā. Pēc tam cāli apsmērē ar eļļu un liek cepammaisā. Maisam galu ciet, ar nazi pāris vietās iedur, liek cepeškrāsnī 180C un cep stundu - pusotru. Pasniedzot diegus /vai koka irbulīšus/ izņem. 
Klāt ēdām vārītus kartupeļus un sutinātus skābos kāpostus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...