pirmdiena, 2011. gada 21. novembris

Aprikožu pīrāgs ar rikotu

Pīrāgs ar vieglu citrusu aromātu.
Nepieciešams:
mīklai:
100 g sviesta
50 g cukura
1 ola
1 tējkarote cepamā pulvera 
šķipsniņa sāls
150 g miltu
pildījumam:
750 g svaigas vai 1 lielā kārba /850 ml/ konservētas aprikozes
400 g rikotas  /vai trekna biezpiena/
2 olas
80 g cukura
šķipsniņa sāls
1 ēdamkarote kartupeļu cietes
rīvēta miziņa no 1 laima
pūdercukurs - pārkaisīšanai
Pagatavošana:
Mīklas sastāvdaļas kārtīgi sajauc, saveļ bumbu, ietin pārtikas plēvē un liek uz pusstundu ledusskapī. Kad laiks pagājis, mīklu ar rokām ieklāj ar sviestu ietaukotā formā, veidojot maliņu /izmantoju formu 28 cm diametrā/, sadursta ar dakšiņu un liek cepties ~10 minūtes 180C*.
Svaigas aprikozes blanšē, noņem miziņu, pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus. Konservētām aprikozēm nolej sīrupu un notecina. Pildījumam olas saputo ar cukuru un šķipsniņu sāls. Piejauc rīvētu laima miziņu, rikotu un cieti. Samaisa viendabīgā masā. Uz pamatnes izkārto aprikozes ar griezumu uz leju, pārlej rikotas masu un cep 180C ~30 minūtes. Gatavu pīrāgu atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.
__________________
*pareizi šeit būtu cept pēc tā saucamā - "aklā" cepšanas paņēmiena - uz mīklas pamatnes uzklāj cepampapīru, uzber pākšaugus un cep kā norādīts. Tad pamatnei jāizdodas stingrai, gludai un tortes malas nesakrītas. Es to neizdarīju, maliņas tikai mazliet sakritās, bet kopumā tas nekādi neietekmēja pīrāga vizuālo izskatu, kur nu vēl garšu.

3 komentāri:

  1. Izdevaas ljoti gards! Paldies par recepti! :)

    AtbildētDzēst
  2. Ļoti garšīgi! Ātrais variants siera kūkai. Aprikožu vietā gan liku persikus, arī bija labi. Nākamreiz varbūt mazliet mazāk cukuru liktu, bet tas jau katram savādāk :)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...