piektdiena, 2011. gada 25. novembris

Ābolu šarlote

Neskatoties uz to, ka ābolu šarlote ir viens no visvienkāršāk pagatavojamiem pīrāgiem, tas ir arī ļoti garšīgs. Klasiskajā variantā šarlotē izmanto ābolus, bet var izmēģināt likt klāt arī citus augļus vai ogas - bumbierus, aprikozes, dzērvenes, upenes, brūklenes, vai pat žāvētos augļus un ogas. Mīklai var pievienot arī kanēli, magones vai rīvētu šokolādi. Iespēju daudz un dažādu. Vajag tik mēģināt!
Nepieciešams:
5 lieli āboli /skābi vai saldskābi/
5 olas
1 glāze cukura
1 tējkarote vaniļas cukurs /vai pāris pilieni mandeļu esences/
1 glāze miltu
1 tējkarote cepamais pulveris
sviests un rīvmaize
Pagatavošana:
Olas puto ar cukuru un vaniļas cukuru līdz masa palielinās apjomā un veidojas baltas noturīgas putas. Jo vairāk un ilgāk olas saputo, jo šarlote izdodas gaisīgāka un mīkstāka. Pēc tam olu masā pamazām iesijā miltus, kas sajaukts ar cepamo pulveri. 
Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež gabaliņos. Formu izsmērē ar sviestu un izkaisa ar rīvmaizi, ber ābolu gabaliņus, pārlej mīklu un cep 180C ~30 minūtes.
Vēl silta ābolu šarlote fantastiski garšo  ar vaniļas mērci.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...